'Anderlecht moet om deze verrassende reden dringend veranderingen doorvoeren'

'Anderlecht moet om deze verrassende reden dringend veranderingen doorvoeren'
Maandag 12 september 2022 - 12:30   I   door Redactie

Het loopt momenteel niet van een leien dakje voor RSC Anderlecht. De recordkampioen is bijzonder matig aan het seizoen begonnen en staat negende in de Jupiler Pro League. Vorig weekend werd er met 2-1 verloren op het veld van Westerlo.

En dat is een club als Anderlecht toch onwaardig. Zeker als je ziet op wat voor manier ze dat doen: inspiratieloos, zonder overgave en zonder wil om te winnen. Ook Peter Vandenbempt ziet het bij Sporza niet rooskleurig in voor Anderlecht: “Ze hebben weer gevoetbald als een hopeloze staartploeg”, opent de analist.

En daar ziet Vandenbempt een heel goede, maar verrassende reden voor: “Je hoort ook vaak dat het een kwestie van clubcultuur is. De pampercultuur van Neerpede, waar ze die jonge talenten allemaal geweldig leren voetballen.” Op zich een mooi gegeven, maar er is een keerzijde aan iedere medaille.

“Dat kunnen ze ook, maar ze hebben nooit moeten leren strijden en ze vallen vaak door de mand wanneer enkel talent niet meer volstaat”, is Vandenbempt hard. Dat is een probleem dat niet meteen opgelost zal raken: “Daar is een cultuuromslag voor nodig, om zware woorden te gebruiken”, en dat komt er volgens Vandenbempt niet van vandaag op morgen.

Poll: Ga jij akkoord met de analyse van Vandenbempt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Westerlo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024