Totale ommekeer: Onuachu schrikt Belgische fans op met onverwachte transferplannen

Totale ommekeer: Onuachu schrikt Belgische fans op met onverwachte transferplannen
Woensdag 14 september 2022 - 20:00   I   door Redactie

Paul Onuachu heeft dit seizoen nog niet te veel kunnen laten zien bij Genk. De Gouden Schoen van 2021 startte geblesseerd aan het seizoen en kwam nog maar 117 minuten in actie voor de Limburgers.

De Nigeriaanse spits was nochtans vol goede moed aan het seizoen begonnen. Tijdens zijn vakantie stapte Onuachu namelijk in het huwelijksbootje met zijn wederhelft: Tracy Acheampong. Toch was het lichaam niet zo fris als de mentale toestand, wat tot een blessure aan de adductoren leidde.

Dat de 28-jarige Nigeriaan al enkele seizoenen op een transfer aast is alom geweten. Deze zomer zou hij volgens Vincent Mannaert zelfs aangeboden zijn bij Club Brugge. Toch zit Onuachu nog steeds bij Genk, in tegenstelling tot enkele ploegmaats die wel de overstap naar een Europese topcompetitie maakten.

Dat de Nigeriaan deze zomer geen nieuwe club heeft gevonden verbaast hem niet: “Welke club trekt een geblesseerde speler aan? Clubs informeerden wel maar die interesse werd nooit concreet”, aldus de Nigeriaan bij Het Belang van Limburg.

Transferdroom

Verrassend genoeg zou Onuachu niet meer aan een transfer denken: “Ik mik niet op een transfer tijdens de wintermercato. Ik heb het uit mijn hoofd gezet.” Daar heeft de Nigeriaan een goede reden voor: “Het helpt me geen meter verder om voortdurend aan een transfer te denken.”

“Komt de kans er alsnog, des te beter. Dan hoor ik het wel. Komt ze niet, dan zit ik bij een heel mooie club”, vervolgt de spits. “Voetballen bij Genk is geen straf”, is zijn duidelijke conclusie.

Poll: Denk jij dat Paul Onuachu ook tijdens de volgende zomermercato bij Genk zal blijven?

TAGS  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024