Filip Joos en co. over de crisis bij RSC Anderlecht: “Die verandering verwacht ik"

Filip Joos en co. over de crisis bij RSC Anderlecht: “Die verandering verwacht ik
Woensdag 14 september 2022 - 21:30   I   door Redactie

Iedere week sturen Filip Joos, Aster Nzeyimana, Sam Kerkhofs en Steven Defour een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast 90 minutes de wereld in. Deze week was er logischerwijs veel aandacht voor Anderlecht, waar het momenteel enorm stroef loopt.

Volgens Sam Kerkhofs ligt het vooral aan het systeem: “Aanvallend lijkt het toegespitst op de bal voorin krijgen en dan maar iets te doen. Van de flanken komt er niets en ook op het middenveld hebben ze geen lengte of kracht om iets te forceren. Vanachter staan ze nu met drie, maar ze zijn veel kwetsbaarder dan ze de afgelopen jaren waren.”

“Maar wat is dan net de schuld van Mazzu?”, vraagt Aster zich af. Sam Kerkhofs heeft meteen een antwoord klaar: “Mazzu houdt krampachtig vast aan een systeem dat momenteel niet werkt…” Filip Joos heeft daar toch en andere mening over: “Ik zou het nog niet krampachtig noemen, daar is het te vroeg voor, het is nog maar 13 september hé!”

“Het probleem is dat de spelers niet helemaal doen wat er gevraagd wordt van het systeem”, vervolgt Joos. “In de eerste helft tegen Westerlo keek ik naar een ploeg waar fysiek niets vanuit ging en dat is toch nodig om dit systeem te spelen”, concludeert Joos.

Bestuur

“Vind je dan niet dat Mazzu moet veranderen van systeem?”, vraagt Aster. “Ja, maar dat verwacht ik ook wel, daar mag je hem zo snel nog niet voor afkraken”, antwoordt Joos duidelijk.

“Mazzu staat niet op een positief blaadje”, pikt Sam Kerkhofs in, “maar toch heb ik niet het gevoel dat het bestuur het al vijf voor twaalf vindt.” Filip Joos bevestigt die stelling: "Neen, ik ook niet."

Volgens de analisten zullen we dus nog even moeten wachten op een concrete reactie vanuit het bestuur, al zal er wel snel iets moeten veranderen bij Anderlecht.

Poll: Vind jij dat Mazzu te krampachtig vasthoudt aan het systeem?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024