Onpasseerbare Thibaut Courtois en sensationele ommekeer van Kevin De Bruyne

Woensdag 14 september 2022 - 22:50   I   door Redactie

Op de vorige Champions League-speeldag pakte de Belgische delegatie uit met enkele mooie acties. Hazard kwam weer boven water, De Bruyne was opnieuw goed voor een sublieme assist en Saelemaekers wist net als deze week te scoren.

Manchester City-Borussia Dortmund 2-1

De wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Dortmund begon niet denderend. De bal ging na de studieronde goed over en weer en zowel City als Dortmund kregen een kans om op voorsprong te komen. Beide teams lieten dat weliswaar na, waardoor we met een brilscore de rust introkken.

Na de teleurstellende partij voor de rust, kwam er niet meteen beterschap in de tweede helft. Manchester City straalde niet genoeg energie uit en dat zagen ze snel afgestraft worden. Na 56 minuten kopte Jude Bellingham de openingstreffer voorbij Ederson. Guardiola reageerde meteen met drie wissels.

City drukte met de nieuwe mankracht door en zag dat ook beloond worden: John Stones trapte de bal van ver hard in doel, al kreeg hij wat hulp van de Dortmund-doelman. Iets later prikte wie anders dan Erling Haaland de beslissende treffer op wondermooie wijze tegen de netten: 2-1.

Doelpuntenmakers:

56’ Bellingham 0-1, 80’ Stones 1-1, 84’ Haaland 2-1

Real Madrid-RB Leipzig 2-0

Wie Eden Hazard aan de aftrap verwacht had, komt bedrogen uit. Na zijn mindere prestatie in de Spaanse eerste klasse, startte de Rode Duivel op de bank bij Real. Thibaut Courtois stond natuurlijk wel tussen de palen.

Gelukkig maar, want het sluitstuk van de Duivels moest al na vijf minuten uitpakken met een goede redding. We gingen — na nog een aantal reddingen van Courtois — rusten bij een 0-0 tussenstand.

Ook in de tweede helft bleef het lang wachten op een eerste echte kans. Uiteindelijk was het Valverde die de ban brak voor Real Madrid. Asensio maakte het feestje nog compleet in de extra tijd: 2-0 voor Real na een moeilijke partij. Eden Hazard kwam niet van de bank.

80’ Valverde 1-0, 90+1' Asensio 2-0

Poll: Zal Manchester City dit seizoen eindelijk de Champions League winnen?