‘Grote zorgen bij RSCA: Dit is het struikelblok van Anderlecht en Felice Mazzu’

‘Grote zorgen bij RSCA: Dit is het struikelblok van Anderlecht en Felice Mazzu’
Zaterdag 17 september 2022 - 11:00   I   door Redactie

Anderlecht staat momenteel negende in de Jupiler Pro League. Europees staan ze er met 4 op 6 goed voor, maar hun manier van spelen baart menig Anderlecht-supporter toch grote zorgen.

Zondag speelt RSC Anderlecht tegen KV Kortrijk. Volgens de Waalse krant SudPresse staat de verdediging en de aanval van Anderlecht best goed, maar is het vooral het middenveld waar het nog puzzelen is voor Mazzu.

Zo zou de Anderlecht-trainer in 14 wedstrijden maar liefst 11 verschillende driehoeken uitgeprobeerd hebben op zijn middenveld. Een succesrecept werd weliswaar nog niet gevonden, al zeker niet na het uitvallen van Adrien Trebel.

De krant stelt dat Amadou Diawara sowieso weer zal starten als hij fit geraakt. Kristian Arnstad speelde dan weer sterk in Europa en zou mogen blijven staan. Volgens SudPresse zal het laatste plekje in de driehoek toegewezen worden aan Ashimeru of Verschaeren.

Puzzelen

Daar houdt het weliswaar niet bij op voor Mazzu. Wanneer Trebel terugkomt uit blessure, zal hij waarschijnlijk weer ingepast willen worden in het team. Ook is Marco Kana nog een mogelijkheid op de ‘nummer zes’, maar de jonge Belg kon dit seizoen nog niet overtuigen. Mazzu zal alleszins mogen puzzelen om zijn middenveld in elkaar te steken.

Poll: Vind jij ook dat het probleem van Anderlecht zich vooral op het middenveld afspeelt?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024