Olivier Deschacht over crisis bij Anderlecht: “Deze transfer moeten ze maken!”

Olivier Deschacht over crisis bij Anderlecht: “Deze transfer moeten ze maken!”
Zaterdag 17 september 2022 - 13:00   I   door Redactie

Olivier Deschacht is een waar icoon bij Anderlecht. De ex-verdediger speelde maar liefst 604 wedstrijden voor paars-wit.

Bij Het Nieuwsblad geeft Deschacht een wel heel verrassende kijk op de crisis bij Anderlecht weer. “Ik vind wel dat Felice Mazzu iets aan het neerzetten is”, opent Deschacht. Volgens de ex-Anderlecht-speler ligt het probleem niet bij het systeem.

“Met drie achterin ligt deze ploeg gewoon het beste”, denkt Deschacht. “Wesley Hoedt is wisselvallig, maar in de Europese wedstrijden was hij tot nu toe zeer goed”, zegt de ex-verdediger. “Ook Murillo en Amuzu worden defensief beter en zijn geschikt om een hele flank op zich te nemen.”

Waar Anderlecht duidelijk wel tekortschiet is in de aanval. Volgens het paars-witte icoon is het een probleem van creativiteit: “Het veld loopt vol creatieve spelers, maar ze zijn niet creatief momenteel. Misschien missen ze vertrouwen.” Wel vindt Deschacht het goed dat Mazzu veel aanvallende spelers durft op te stellen.

Transfer

Volgens Deschacht heeft Anderlecht nog een specifiek type nodig voorin: “Ze hebben een snelle spits nodig die diep loopt”, is hij duidelijk. “Raman moet dat kunnen, maar dan moet hij in vorm zijn. Het lijkt mij een werkpuntje voor de volgende mercato, iemand die nog meer complementair is met Silva”, concludeert Deschacht bij Het Nieuwsblad.

Poll: Denk jij dat de problemen bij Anderlecht opgelost raken met een extra (snelle) spits?

TAGS  I  Anderlecht  I  Olivier Deschacht

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023