‘Verrassende vaststelling: AA Gent en Anderlecht zijn Europese evenknie van Club’

‘Verrassende vaststelling: AA Gent en Anderlecht zijn Europese evenknie van Club’
Zaterdag 17 september 2022 - 19:00   I   door Redactie

De Belgische voetbalteams zijn momenteel hoge toppen aan het scheren in Europa. België is samen het Hongarije namelijk het enige land dat nog geen Europese nederlaag geleden heeft in de poulefase van de Europese competities.

AA Gent gaat momenteel aan de leiding in hun Conference League-poule met 4 op 6. Ook Anderlecht heeft evenveel punten, maar moet het ongelsagen West Ham wel voor zich dulden in de tussenstand. Union is dan weer perfect aan zijn Europa League-campagne begonnen en heeft momenteel het maximaal van de punten beet.

Het sprookje van Club Brugge kent u inmiddels wel. Bij De Standaard maken ze een wel heel verrassende vaststelling: AA Gent, Anderlecht en Union zijn Europees even belangrijk als Club Brugge. Financieel gezien natuurlijk niet, als je aantreedt in de Champions League zie je een heel pak meer miljoenen op de clubrekening verschijnen.

Maar waar de drie teams wel de evenknie van Club zijn, is in de strijd om de coëfficiënt. Het zit namelijk zo dat een overwinning in de Conference League evenveel punten oplevert als een overwinning in de Champions League. Om dat even in perspectief te plaatsten: zowel Club als Gent krijgen voor hun overwinning van vorige week 0,500 coëfficientpunt.

Tussenstand

Momenteel staat België op een mooie negende plek in de coëfficienten ranglijst. Dit jaar wisten de Belgische ploegen al 5.200 punten te verzamelen. Zo moeten ze dit jaar enkel Spanje, Lichtenstein, Portugal en Tsjechië laten voorgaan.

In de algemene tussenstand — die berekend wordt aan de hand van de laatste vijf Europese jaargangen — staat België momenteel negende, wat uitzicht geeft op het belangrijke rechtstreeks ticket voor de Champions League.

Poll: Welke club zal er volgens jou Europees het verste doorstoten?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Union  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024