‘Onverwachte sancties: Anderlecht, Club Brugge én AA Gent kennen hun vonnis’

‘Onverwachte sancties: Anderlecht, Club Brugge én AA Gent kennen hun vonnis’
Woensdag 21 september 2022 - 20:00   I   door Redactie

De Jupiler Pro League is momenteel negen speeldagen ver. Antwerp staat nog steeds resoluut aan de leiding met 27 op 27, gevolgd door KRC Genk en Club Brugge.

In die negen speeldagen viel al veel te beleven, zowel op als naast het veld. Naar aanleiding van enkele incidenten met supporters heeft de Pro League besloten om boetes uit te delen aan Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en KV Mechelen.

RSC Anderlecht heeft een boete gekregen voor het bekogelen van Union-doelman Morris met drinkbekers. Gecombineerd met het pyrotechnisch materiaal dat ontstoken werd, komt dat neer op een boete van € 2.000, zo meldt Sudinfo.

Op de zesde speeldag besloten zowel de supporters van Club Brugge als die van KV Mechelen de boel op stelten te zetten. Daarvoor moet Club een boete van € 750 en KV Mechelen een van € 1.000 betalen.

AA Gent

Maar de grootste sanctie wordt AA Gent opgelegd. Een 12-jarige supporter van de Buffalo’s besloot om in de match tegen Antwerp een fles en bekers water naar het hoofd van scheidsrechter Nicolas Laforge te gooien. Daarvoor bestraft de tuchtcommissie AA Gent met een boete van € 5.000.

Poll: Vind jij dat de clubs hard genoeg bestraft worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022