Joshua Zirkzee prikkelt paars-witte supporters met deze keiharde uitspraken

Joshua Zirkzee prikkelt paars-witte supporters met deze keiharde uitspraken
Vrijdag 23 september 2022 - 18:00   I   door Redactie

Joshua Zirkzee ruilde deze zomer Bayern München in voor het Italiaanse Bologna FC. Daar kwam de jonge spits nog niet te veel aan spelen toe.

Zirkzee moet in de spits de concurrentie aangaan met Arnautovic en dat blijkt geen makkelijke opdracht te zijn. De Nederlander wist dit seizoen nog maar 30 speelminuten te verzamelen. Zirkzee moést weliswaar niet naar Bologna trekken. Hij had ook nog enkele aanbiedingen van andere clubs.

Zo zou Anderlecht hem bijvoorbeeld graag aangekocht hebben. Paars-wit had naar verluidt een kleine 10 miljoen euro over voor de spits. Bij Het Nieuwsblad weidt de Nederlander uit over zijn beslissing: “Als ik echt had gewild, had ik nu bij Anderlecht gezeten. Ik ben voor de grootste sportieve uitdaging gegaan.”

Ook kijkt de Nederlander even naar ‘wat had kunnen zijn’: “Met Fabio had het zeker geklikt. We zouden een leuk en sterk spitsenduo geweest zijn.” Maar uiteindelijk heeft de Nederlander dus zelf gekozen om naar Bologna te trekken: “Maar Peter Verbeke en Anderlecht zitten voor altijd in mijn hart.”

Kompany

Ten slotte denkt de spits nog lang na wanneer hem gevraagd wordt of het anders gelopen zou zijn als Kompany nog T1 van Anderlecht geweest zou zijn: “Mazzu en ik hebben goede gesprekken gehad, maar Kompany zou misschien toch een andere invloed op mij gehad hebben. Hij heeft me immers naar Anderlecht gehaald”, aldus Zirkzee.

“Onder Kompany zou ik helemaal geweten hebben wat ik mocht verwachten, ondanks dat Mazzu ook met twee spitsen speelt”, concludeert de aanvaller. Een afgetekend antwoord krijgen we dus niet van hem, al mag het wel duidelijk zijn dat het vertrek van Kompany een invloed heeft gehad op de keuze van Zirkzee.

Poll: Had jij Zirkzee graag nog een jaartje langer bij Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bayern Munchen  I  Bologna

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022