De Duivels zijn gewaarschuwd: Déze Oranje-speler stuurt stevig signaal (VIDEO)

Vrijdag 23 september 2022 - 20:21   I   door Redactie

Zondag staan de Rode Duivels en het Nederlandse voetbalelftal tegenover elkaar in de ArenA. Vrijdagavond speelden de beloftenteams al tegen elkaar in Leuven. Bij de Duivels begonnen onder meer Jérémy Doku en Nicolas Raskin op de bank.

België-Nederland 1-2

De wedstrijd was geen pretje voor de jonge Belgen. Brian Brobbey opende de score al snel op aangeven van Antwerp-speler Ekkelenkamp. Op slag van rust wist de jonge Ajax-speler zijn tweede goal al tegen de netten te prikken. Ruststand: 0-2.

Tijdens de rust bracht Jacky Mathijssen — de trainer van de Duivels — Bakayoko, Doku en Deman in de ploeg. Op het uur werd MOTM Brobbey vervangen door Zirkzee. Iets later wisten de Duivels de aansluitingstreffer te maken: Deman legde de bal op aangeven van een sterk spelende Doku voorbij de Nederlandse keeper. Eindstand: 1-2.

Opvallend is dat Brobbey zaterdag bij de A-kern van Nederland zal aansluiten. Meer zelfs: door de blessure van Depay tegen Polen zou het zomaar kunnen dat hij speeltijd krijgt. De jonge spits krijgt zo de kans om in twee dagen zowel tegen de Belgische beloften áls de Rode Duivels te scoren. Hij verkeert alvast in bloedvorm.

Doelpuntenmakers:

14’ Brobbey 0-1, 44’ Brobbey 0-2, 73’ Deman 1-2

Poll: Moet Jérémy Doku mee naar het WK in Qatar?