‘Harde conclusie voor Hazard en Martinez’: “Geen plaats voor barmhartigheid”

‘Harde conclusie voor Hazard en Martinez’: “Geen plaats voor barmhartigheid”
Zaterdag 24 september 2022 - 12:00   I   door Redactie

Midden november gaat het wereldkampioenschap voetbal van start. Bij de Rode Duivels zijn er nog heel wat vraagtekens rond de selectie, al mogen er een aantal namen opgeschreven worden.

Vaste waarden als Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Eden Hazard zullen er sowieso bij zijn, of toch niet? Bij Het Nieuwsblad zijn ze toch niet helemaal overtuigd van Eden Hazard, de kapitein van de Duivels. De Rode Duivel komt bij Real Madrid stilletjesaan boven water, maar heeft nog niet genoeg kunnen laten zien.

“Het is al eventjes geleden dat ik nog genoten heb van Hazard”, opent Pieter-Jan Calcoen voor Het Nieuwsblad. “Hazard is gewoon niet meer de speler die hij geweest is. Dat zijn de feiten”, vervolgt de journalist. Voor Calcoen is het heel simpel: “Hazard is dezer dagen niet voldoende beslissend voor de nationale ploeg om een basisplek te rechtvaardigen.”

“Er staat nog wel iemand - Hazard blijft Hazard, respect is op zijn plaats -, maar zijn meerwaarde is te beperkt”, gaat de journalist verder. “Op een WK is er geen plaats voor barmhartigheid. Martinez moet zijn beste ploeg opstellen op jacht naar een wereldtitel. Daar hoort Hazard niet in thuis”, is de harde conclusie van Calcoen.

De bank

“Het is logischer/eerlijker/béter om van Hazard een invaller te maken”, aldus de journalist. Maar wie zou Calcoen dan wel in de basis droppen?: “Leandro Trossard, of Charles De Ketelaere. Jongens die wel elk weekend spelen in een topcompetitie. En dan hou je Hazard achter de hand als joker - niks mis mee, toch?”

Poll: Vind jij dat Eden Hazard nog een plaats in de basiself bij de Duivels verdient?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023