Zwart op wit: Martinez doet Club steigeren en brengt Anderlecht in extase

Zwart op wit: Martinez doet Club steigeren en brengt Anderlecht in extase
Zaterdag 24 september 2022 - 18:00   I   door Redactie

Roberto Martinez staat sinds augustus 2016 aan het roer van de Rode Duivels. De bondscoach loodste zijn ploeg onder meer naar een derde plek op het WK van 2018.

In die zes jaar met Martinez als bondscoach zijn er natuurlijk heel wat nieuwe spelers gedebuteerd. Onder het bewind van Martinez debuteerden er maar liefst 32 nieuwe Duivels. Mede door de selectie van Zeno Debast wordt er geopperd dat Martinez een voorliefde heeft voor de paars-witte spelers.

Maar is dat ook zo? Als alle 32 debutanten bekeken worden, dan zien we dat er 8 spelers van Anderlecht tussen zitten. Tielemans, Saelemaekers, Verschaeren, Delcroix, Cobbaut, Van Crombrugge, Doku en Debast maakten allemaal hun debuut terwijl ze in paars-witte loondienst waren.

Maar Anderlecht is de laatste jaren niet meer de ploeg van weleer. Club Brugge heeft de macht in België namelijk overgenomen. Maar weerspiegelt zich dat ook bij de Duivels? Onder Martinez debuteerde Vanaken, De Ketelaere, Mechele en Limbombe. Dat is de helft van het aantal Anderlecht-debutanten.

Poll: Welke Club-speler verdient het volgens jou om zijn debuut te maken bij de Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  v24

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022