‘Doemdenkende Belgen: We mogen toch nog steeds hopen op de wereldtitel'

‘Doemdenkende Belgen: We mogen toch nog steeds hopen op de wereldtitel'
Maandag 26 september 2022 - 21:00   I   door Redactie

Na de nederlaag tegen Nederland richten de Duivels nu alle pijlen op het WK in Qatar. Peter Vandenbempt analyseert twee maanden voor aanvang de kansen van de Belgen op die wereldbeker.

Waar België in Rusland met de hele natie nog voor goud ging, lijken we ons nu volgens Vandenbempt tevreden te stellen met de kwartfinales. “Het grote vertrouwen is een pak minder. Sinds de teleurstelling van het EK wisten we amper de helft van de matchen te winnen”, opent Vandenbempt bij Sporza.

“Tegen alle grote kleppers gingen we onderuit”, vervolgt de journalist. Maar die andere grote kleppers zijn net hetgene dat Vandenbempt aanhaalt wanneer hij de natie hoop probeert in te praten: “We zijn niet de enige ploeg met problemen. Om het doemdenken te counteren moet je maar eens kijken naar de concurrenten op het WK.”

“De Duitsers verliezen van de Hongaren. Ook de Engelsen gaan twee keer onderuit tegen dat land en degraderen uit de A-groep van de Nations League”, probeert Vandenbempt de hoop levend te houden, “Spanje verliest van Zwitserland en de Fransen hebben een megaprobleem op én naast het veld.”

Poll: Hoever zullen de Duivels het schoppen op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK Qatar 2022  I  v24

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023

donderdag 23 maart 2023