'Dat is toch slikken: Bondscoach Roberto Martinez stelt Club voor voldongen feit'

'Dat is toch slikken: Bondscoach Roberto Martinez stelt Club voor voldongen feit'
Dinsdag 27 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Voor België zit de Nations League-campagne er na de nederlaag in Nederland op, maar er valt wel nog heel wat na te praten.

Onder meer over de keuzes van Roberto Martinez. Die werd recent door AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck nog beschuldigd van favoritisme omdat hij bewust Anderlecht-spelers tot Rode Duivel zou promoveren om zo hun marktwaarde op te krikken.

Het Nieuwsblad maakte de oefening en kwam tot de conclusie dat er sinds de aanstelling van Martinez als bondscoach effectief opmerkelijk meer Anderlecht-spelers als debutant opgeroepen heeft dan spelers van andere clubs.

"Liefst negen keer had een nieuweling Anderlecht - de laatste jaren niet top op dreef, maar wel een referentie qua opleiding - als moederclub (inclusief de op dat moment uitgeleenden dus)", slelt de krant vast.

Club Brugge

En dat is een groot verschil met de andere topclubs: "Club Brugge - toch dé topclub van de voorbije jaren - volgt op twee met vijf spelers, AA Gent en Union leverden er elk twee. Opmerkelijk: Racing Genk en Standard tellen er slechts één."

Poll: Denk jij dat dit toeval is?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022