‘Déze verrassende Duivel neemt onverwachts afscheid van de nationale ploeg’

‘Déze verrassende Duivel neemt onverwachts afscheid van de nationale ploeg’
Woensdag 28 september 2022 - 13:00   I   door Redactie

In november staat het wereldkampioenschap in Qatar op de agenda. In aanloop naar die wereldbeker is er vooral veel te doen rond wie Roberto Martinez zou moeten selecteren.

Eén Duivel die er niet bij was in de laatste Nations League-wedstrijden is Nacer Chadli. De vleugelspeler maakte deze zomer de overstap naar Westerlo, maar is nog niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. Bij La Dernière Heure geeft Chadli wat toelichting: “Het is geen teleurstelling om er niet bij te zijn bij deze Nations League-wedstrijden, want ik weet dat ik er fysiek nog niet klaar voor ben.”

Chadli beseft dat er nog heel wat werk aan de winkel is: “Ik moet de komende weken hard werken en me goed in mijn vel voelen om te mogen hopen op het WK.” De 33-jarige vleugelspeler hoopt dus mee te mogen naar het WK, wat dan ook zijn laatste wapenfeit zou zijn: “Als ik naar Qatar ga, is het mijn laatste grote toernooi met België!”

De kans dat Chadli opgeroepen wordt is niet klein. “Nacer heeft een uniek profiel en ervaring op een WK”, aldus bondscoach Martinez voor de Nations League-ontknoping, “Ik was ook onder de indruk van zijn match tegen Anderlecht. Maar we voelden dat hij meer tijd en matchen nodig had.” Vooral zijn unieke profiel zorgt ervoor dat Martinez hem wil selecteren voor het WK.

Poll: Zal Martinez Chadli selecteren voor het WK?

TAGS  I  Westerlo  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022