'Eindelijk gerechtigheid voor Club-sluitstuk Mignolet: Mogelijk celstraf in de maak'

'Eindelijk gerechtigheid voor Club-sluitstuk Mignolet: Mogelijk celstraf in de maak'
Woensdag 28 september 2022 - 14:00   I   door Redactie

Op 19 januari 2020 speelde Anderlecht tegen Club Brugge in de Jupiler Pro League. Door de nakende nederlaag van paars-wit dreigden ze play-off I mis te lopen, wat voor enkele fans de aanleiding was om zich van hun slechtste kant te laten zien.

Een 30-jarige man besloot toen om een voetzoeker (bommetje) in het strafschopgebied waar Mignolet stond te gooien. Mignolet kwam met de schrik vrij, maar Anderlecht niet. De recordkampioen moest een hele tribune sluiten en kreeg de maximumboete van 5.000 euro opgelegd.

De verdachte had eerder al toegegeven dat hij de schuldige was. Na zijn eerdere bekentenis kwam de fan bij de rechter weliswaar op zijn stappen terug: “Ik heb niets geworpen. Ik dacht aan mijn familie en heb bij het verhoor dan maar gezegd wat ze wilden horen.”

RSCA vraag nu een schadevergoeding van 43.000 euro voor het mislopen van de inkomsten van de ticketverkoop, zo weet Het Laatste Nieuws. De aangeklaagde wil dat bedrag volgens zijn verdediging niet zomaar betalen: “De club was het jaar daarvoor al 5 keer veroordeeld voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal door hun fans."

Uitspraak

"Mede door die herhaling was die sanctie zo streng. Ze wisten goed genoeg dat dit aanwezig was in het stadion", gaat de verdediging verder. Er hangt naast de mogelijke geldboete een celstraf van zes maanden boven het hoofd van de 'supporter', maar de definitieve uitspraak volgt op 25 oktober.

Poll: Vind jij dat een celstraf gepast is voor deze supporter?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023