Club Brugge-sterkhouder straalt en poseert trost in nieuwe kleuren: “Strijder!”

Club Brugge-sterkhouder straalt en poseert trost in nieuwe kleuren: “Strijder!”
Woensdag 28 september 2022 - 22:30   I   door Redactie

Club Brugge hervat zaterdag de competitie tegen KV Mechelen. Carl Hoefkens moest zijn trainingen de voorbije week met een kleine spelersgroep afwerken, hij zag namelijk 16 spelers opgeroepen worden voor hun nationale teams.

De 19-jarige Abakar Sylla werd bijvoorbeeld voor het eerst opgeroepen. De jonge Ivoriaan werd niet alleen geselecteerd door zijn bondscoach, hij mocht ook meteen debuteren. Ivoorkust speelde afgelopen week twee vriendschappelijke wedstrijden.

In het duel tegen Togo bleef Sylla nog op de bank, maar tegen Guinee werd de Club-sterkhouder in de basis gedropt. Dat deed hij overigens helemaal niet slecht. Ivoorkust won de wedstrijd met 3-1 en Sylla mocht de volle 90 minuten tussen de lijnen blijven staan.

Op Instagram pakt de jonge Bruggeling uit met een aantal foto’s van zijn debuut. Intussen wordt de Ivoriaan overspoeld met felicitaties. “Proficiat broer”, “Strijder” en “Zo trots” klinkt het onder meer in de reacties.

WK

Om deel te nemen aan het wereldkampioenschap zal Sylla nog minstens vier jaar moeten wachten. De jonge verdediger zal hoogstwaarschijnlijk een vaste waarde worden in de selectie van Ivoorkust, maar het Afrikaanse land wist zich simpelweg niet te plaatsten voor de wereldbeker in Qatar.

Poll: Vind jij dat Sylla goed er goed uitziet zijn nationale tenue?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ivoorkust

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024