Eindelijk uitsluitsel over tumor van ex-Genk-speler Boëtius: Dít volgt na de operatie

Eindelijk uitsluitsel over tumor van ex-Genk-speler Boëtius: Dít volgt na de operatie
Vrijdag 30 september 2022 - 21:00   I   door Redactie

Vorige week kwam Herta Berlijn met zeer droevig nieuws naar buiten. Er werd bij ex-Genk-speler Jean-Paul Boëtius namelijk een tumor in de testikel ontdekt.

Vorige week liet Boëtius — die in 2017 even voor Genk speelde — via Instagram al weten dat de operatie succesvol verlopen is: “De operatie is goed verlopen en Ik wil iedereen bedanken voor de hartverwarmende en opbeurende woorden. Ik voel me dankzij jullie gezegend en bevoorrecht.”

Er was tot vandaag weliswaar nog geen duidelijkheid over welke stappen er nog ondernomen moeten worden. Nu komt het medische team van Herta Berlijn met zeer goed nieuws op de proppen, Boëtius zou namelijk geen chemotherapie moeten krijgen.

De tumor was trouwens wel kwaadaardig, maar werd op tijd ontdekt. Dat is natuurlijk een hele opluchting voor zowel de speler als het team. Wanneer de aanvallende middenvelder weer op het veld zal verschijnen is nog niet geweten, maar momenteel is goed recupereren zonder twijfel het hoofddoel.

Niet alleen

Boëtius is niet de enige voetballer die de laatste maanden geconfronteerd werd met een tumor. Ook zijn ploegmaat Marco Richter kreeg deze zomer het harde verdict, maar hij staat ondertussen wel alweer tussen de lijnen. Voor Sebastien Haller was het uitsluitsel nóg een pak onverbiddelijker. De Dortmund-spits moest in tegenstelling tot zijn collega's wel chemotherapie ondergaan.

Poll: Wist jij dat Boëtius ooit nog voor KRC Genk gespeeld heeft?

TAGS  I  KRC Genk  I  Herta Berlijn

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024