Driedubbele opsteker voor Anderlecht en Felice Mazzu: “Een berekend risico”

Driedubbele opsteker voor Anderlecht en Felice Mazzu: “Een berekend risico”
Vrijdag 30 september 2022 - 20:00   I   door Redactie

Zondag staat Anderlecht oog in oog met Charleroi op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. Paars-wit staat momenteel achtste in de stand en kan dus best winnen tegen De Zebra's.

In aanloop naar die wedstrijd gaf Felice Mazzu een extra woordje uitleg over de situatie van zijn spelers. Zo krijgen we te horen dat Adrien Trebel nog steeds in de lappenmand ligt en dat Marco Kana hem daar met een ontsteking is komen vergezellen.

Wie wel klaar zijn om weer te spelen zijn Benito Raman, Francis Amuzu en Amadou Diawara. Vooral de terugkeer van Amuzu is een ferme opsteker voor paars-wit. Mazzu wil weliswaar geen risico nemen met zijn vleugelspeler: “Ik zal zaterdag pas beslissen over zijn inzetbaarheid. Hij trainde nog maar deels met de groep.”

Diawara stond voor de interlandbreak al even aan de kant omdat hij overbelast was. De Guineeër werd wel opgeroepen voor zijn land en vond daar volgens Mazzu zijn goede ritme terug: “Dat was een berekend risico. Hij is nu klaar, zowel mentaal als fysiek.” Mede door de blessure van Kana lijkt de kans groot dat Diawara tegen Charleroi aan de aftrap zal verschijnen.

Poll: Welke speler heb jij het hardst gemist?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022