'Straffe uitspraak: Dít is het beste middenveld van de Jupiler Pro League in jaren'

'Straffe uitspraak: Dít is het beste middenveld van de Jupiler Pro League in jaren'
Zaterdag 01 oktober 2022 - 15:00   I   door Redactie

Het is voor de supporters elk seizoen opnieuw afwachten hoe hun ploeg eruit zal zien, want in het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers.

Het nadeel is dat de spelerskern in één jaar tijd volledig afgekalfd kan worden, het voordeel dat het ook in omgekeerde richting kan werken. Zoals dit seizoen het geval is bij Club Brugge. Althans volgens ex-hulptrainer Rudi Cossey.

"Club wordt elk jaar sterker, vind ik", vertelt hij in De Krant van West-Vlaanderen. "Met Jutgla hebben ze nu een topspits. Yaremchuk kunnen ze naast hem zetten of achter de hand houden, net als Larin. Sowah speelt op een bijzonder hoog niveau."

Het meeste lof heeft Cossey echter voor het middenveld: "Nielsen, Vanaken en Onyedika is misschien wel het beste middenveld van de laatste jaren." Een statement, zeker als je ziet wie daar de voorbije jaren allemaal gespeeld.

Vormer

En dan hebben we het niet alleen over Mats Rits of Eder Balanta, maar vooral ook over Ruud Vormer, die naast kapitein ook een absolute sterkhouder was. Maar met Nielsen is de Nederlander nu natuurlijk wel waardig vervangen.

Poll: Vind je dit ook het beste middenveld in jaren?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024