Marc Degryse is het zeker: "Híj is Hans Vanaken voorbijgestoken in de pikorde"

Marc Degryse is het zeker:
Zondag 02 oktober 2022 - 22:00   I   door Redactie

Een voetbalcarrière kan soms heel lang duren, maar kon ook snel gedaan zijn. Dus is het kwestie van er alles uit te halen.

Maar soms is dat niet altijd mogelijk. Neem nu Hans Vanaken, door de torenhoge concurrentie bij de Rode Duivels is hij nooit tot een echte vaste waarde uitgegroeid. En er kloppen alweer nieuwe namen op de deur van de nationale ploeg.

In een dubbelinterview met Jan Mulder in Het Laatste Nieuws onthult Mard Degryse wie op hem indruk gemaakt heeft tijdens de interland tegen Oranje. "Onana! Hij is Vanaken voorbij gestoken in de pikorde en voor Tielemans is het ook kantje boord."

"Hij is groot, sterk, heeft volume én hij heeft goeie voeten", is de analist verder vol lof. "We mogen de vergelijking maken met Marouane Fellaini, al is hij niet zo kopbalsterk. En zijn tackles zijn scherp. Jan, jij zal binnenkort wel eens zeggen: 'dit verdiende rood'."

Harde beslissing

"Daar moet hij dan in begeleid worden", reageert Mulder. "Ik vind Onana meer aanwezig dan Tielemans op het veld. Gevoelsmatig zet ik hem in de ploeg, hoor. Een harde beslissing voor Youri, maar soms moet je zo'n keuze durven maken."

Poll: Vind jij dat Onana Vanaken is voorbijgestoken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024