Kopzorgen voor Martinez: Na Courtois opnieuw Duivel voor lange tijd aan de kant

Kopzorgen voor Martinez: Na Courtois opnieuw Duivel voor lange tijd aan de kant
Maandag 03 oktober 2022 - 08:30   I   door Redactie

Binnen iets meer dan een maand gaat het wereldkampioenschap in Qatar van start. Eén van de grote discussiepunten in aanloop naar die wereldbeker is de selectie van de Rode Duivels.

Vorig weekend bleef Thibaut Courtois al aan de kant bij Real Madrid. Het sluitstuk van de Duivels heeft last van zenuwpijn in het linkerbeen en dat kan een vervelende blessure zijn. Daar blijft het weliswaar niet bij, ook een andere Duivel dreigt het WK te gaan missen.

Alexis Saelemaekers was aan een goed seizoen bezig bij AC Milan, waar hij al meermaals in de basis verscheen. Zaterdag trad de Italiaanse kampioen aan tegen Empoli en daar viel de Duivel na een half uur geblesseerd uit. Intussen kennen we ook het verdict: een verstuikte knie, waardoor Saelemaekers wellicht zes à acht weken out zal zijn.

Saelemaekers behoorde sowieso niet tot de vaste waarden van Martinez. De AC Milan-speler wordt vrijwel iedere keer opgeroepen, maar in de laatste zes Nations League-wedstrijden kreeg hij geen speelkansen van de bondscoach.

Polyvalentie

Dat de polyvalente Saelemaekers — die op 4 posities in het systeem van de Duivels kan spelen — pas een week voor het WK weer fit kan zijn, zal waarschijnlijk toch extra kopzorgen veroorzaken bij Martinez. Er zijn weliswaar heel wat jonge talenten (en enkele meer ervaren Duivels) die staan te springen om Saelemaekers zijn plekje in de selectie over te nemen. 

Poll: Zou de afwezigheid van Saelemaekers een groot probleem zijn voor de Duivels op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  AC Milan

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023