Marc Degryse durft harde Anderlecht-conclusie te trekken: “Pijnlijke vaststelling”

Marc Degryse durft harde Anderlecht-conclusie te trekken: “Pijnlijke vaststelling”
Maandag 03 oktober 2022 - 13:00   I   door Redactie

Na de nederlaag in eigen huis tegen Charleroi staat Anderlecht weer op de rand van een crisis. Dat ziet ook Marc Degryse, maar wie is volgens de analist dan de schuldige?

Bij Het Laatste Nieuws probeert Degryse de verantwoordelijke voor de nakende crisis aan te duiden: “Tegen Charleroi zag je de intensiteit van Anderlecht, maar ze deden op verschillende momenten de verkeerde dingen.” Aangezien dat zo vaak gebeurt, trekt Degryse een harde conclusie: “Er zit te weinig kwaliteit in dit Anderlecht.”

De bal van Verschaeren op Vertonghen — die tegen dan al buitenspel liep — en de gemiste kansen van Silva en Esposito waren daar volgens Degryse het beste voorbeeld van: “Op zulke momenten ontbreekt het Anderlecht aan pure, intrinsieke klasse. We kunnen hier wel naar allerlei andere verklaringen zoeken, maar het komt simpelweg neer op een gebrek aan kwaliteit.”

Anderlecht staat momenteel tiende en dat is volgens Van Crombrugge “op zijn plaats.” “Dat is eigenlijk een sneer naar het bestuur, want het is zoveel als zeggen dat er onvoldoende kwaliteit is om beter te doen”, vervolgt Degryse, “De spelers zijn al op hun plichten gewezen door de voorzitter. En aan de trainer ligt het ook niet, zei Vandenhaute er nog bij.”

Bestuur

Degryse vindt dat het bestuur in eigen boezem moet kijken: “Heeft Verbeke de spelersgroep overschat? Was hij te optimistisch? Feit is dat Anderlecht met beperkte middelen niet in staat is geweest om een sterkere kern samen te stellen dan vorig jaar.”

Dat is een pijnlijke vaststelling volgens de analist: “De concurrentie is namelijk wél beter geworden. De kloof is bijgevolg al heel groot. En niet op één ploeg, maar op een stuk of vijf clubs.” Degryse durft zelf trouwens al te spreken over een crisis: "Het is al crisis. Ik denk niet dat de supporters nog veel door de vingers gaan zien."

Poll: Vind jij ook dat Anderlecht momenteel in een crisis zit?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022