Anderlecht-trainer Mazzu kan in eigen ploeg onverwachts dé oplossing vinden

Anderlecht-trainer Mazzu kan in eigen ploeg onverwachts dé oplossing vinden
Maandag 03 oktober 2022 - 21:00   I   door Redactie

Anderlecht staat aan de rand van een crisis, al is die crisis volgens sommigen al volop aan de gang. De recordkampioen verloor dit weekend in eigen huis met 0-1 van Charleroi.

Door dat verlies staat paars-wit op de tiende plek in het Jupiler Pro League-klassement. Na de wedstrijd was er vooral veel te doen over de efficiëntie van Anderlecht voor doel. Zowel Fabio Silva als Esposito kregen een enorme kans om te scoren, maar wrongen die beiden de nek om.

Silva scoorde aan het begin van het seizoen nog doelpunten aan de lopende band, maar hij lijkt zijn vorm momenteel helemaal te zijn kwijtgespeeld. “Hoeveel kansen heb je nodig om te scoren… ”, klonk het onder meer bij RSCA-sluitstuk Van Crombrugge. Toch zou het zomaar kunnen dat Anderlecht niet ver moet zoeken voor een alternatief in de spits.

In de Challenger Pro League staan de RSCA Futures namelijk (gedeeld) aan kop van het klassement. Daarnaast zijn ze als enige club in België nog ongeslagen. Eén van de grote uitblinkers bij de jongeren van Anderlecht is de 17-jarige Lucas Stassin. Stassin scoorde dit seizoen al zes keer in zeven wedstrijden.

Vorm

Tegen de beloftenploeg van Standard Luik scoorde Stassin dit weekend nog twee keer. Mocht Mazzu er graag nog een efficiënte spits bijhebben, dan lijkt Stassin de ideale kandidaat. De jonge spits uit 's-Gravenbrakel verkeert alvast in topvorm. (Her)bekijk hieronder een aantal van zijn hoogtepunten. 

Poll: Moet Mazzu Stassin volgens jou voor de winterstop nog een kans geven bij het A-team?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  West Ham  I  KV Mechelen  I  v24

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024