‘Carl Hoefkens scheert hoge toppen: Plots vrees voor vertrek bij Club Brugge’

‘Carl Hoefkens scheert hoge toppen: Plots vrees voor vertrek bij Club Brugge’
Woensdag 05 oktober 2022 - 11:00   I   door Redactie

Het Club Brugge van Carl Hoefkens stuntte gisteren (opnieuw) tegen Atlético Madrid. De landskampioen is met 9 op 9 aan de Champions League begonnen.

En dat is toch redelijk uniek. Hoefkens was al de eerste Belgische trainer die de eerste twee wedstrijden in de CL wist te winnen. Nu plakt hij daar dus nog een derde overwinning bij. De laatste vijf coaches die dat hebben verwezenlijkt waren volgens Het Nieuwsblad Pep Guardiola, Roberto di Matteo, Tito Vilanova, Diego Simeone en Hans-Dieter Flick.

Van die vijf wisten er maar liefst drie de Champions League dat jaar te winnen. Ook werd enkel het Barcelona van Vilanova vóór de finale uitgeschakeld. Een Champions League-finale klinkt nog steeds als een onmogelijke droom, maar de statistieken spreken alvast in het voordeel van Club.

Trainer Carl Hoefkens komt door zijn prestaties natuurlijk in de belangstelling te staan van verschillende teams. Eén van zijn voorgangers — Philipe Clement — wist na een aantal sterke resultaten in de Champions League een overstap naar AS Monaco af te dwingen. Clement had weliswaar nog heel wat andere prijzen op zak toen hij besloot om Club te verlaten. 

Stap hogerop

Het lijkt voor Hoefkens het beste om nog even bij Club te blijven, maar als er een Europese topclub aan zijn mouw komt trekken zal hij waarschijnlijk toch even twijfelen. Dat Hoefkens de stap hogerop zal zetten lijkt inmiddels al een zekerheid, maar wanneer hij dat zal doen blijft nog even een vraag.

Poll: Wanneer zal Hoefkens volgens jou de stap hogerop zetten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid  I  Champions League

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024