‘Ferme domper voor Club Brugge-sterkhouder Ferran Jutgla na glansprestatie’

‘Ferme domper voor Club Brugge-sterkhouder Ferran Jutgla na glansprestatie’
Donderdag 06 oktober 2022 - 08:30   I   door Redactie

Jutgla speelde een sterke wedstrijd tegen Atlético, waardoor enkele kranten na de match schreven dat de spits een selectie voor de nationale ploeg verdient. In september zat hij in de ruime voorselectie, maar werd hij uiteindelijk niet opgeroepen.

Is de kans reëel dat Jutgla wel opgeroepen zal worden voor het WK? Volgens AA-Gent scout Manu Ferrera — die de Spaanse ploeg goed volgt — is die kans niet zo groot. Allereerst moet Jutgla opboksen tegen sterke concurrenten zoals Alvaro Morata en Pablo Sarabia.

“Die jongens spelen iedere week op hoog niveau”, weet Ferrera daarover te zeggen. “Als Jutgla in Madrid opnieuw zo’n wedstrijd speelt, wil ik het nog wel zien. Maar voor een nationale ploeg als Spanje moet je nog net iets meer bewezen hebben”, aldus de scout bij De Morgen.

Daarnaast zal Luis Enrique — de Spaanse bondscoach — waarschijnlijk maar 24 in plaats van 26 spelers selecteren voor het WK. “Onder Enrique is alles mogelijk. Hij selecteert ook spelers van Villareal, die toch niet veel beter zijn dan Club Brugge op dit moment", concludeert Ferrera op een positieve noot.

Poll: Zal Jutgla meegaan naar het WK?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid  I  Spanje  I  v24

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023