'Dit is de verrassende manier waarop Rode Duivels straks het WK kunnen winnen'

'Dit is de verrassende manier waarop Rode Duivels straks het WK kunnen winnen'
Maandag 10 oktober 2022 - 16:00   I   door Redactie

Het is voor heel wat voetballiefhebbers aftellen naar het WK dat in november van start gaat. Voor de Belgen wel wat minder.

Omdat de verwachtingen rond de Rode Duivels een ferme duik genomen hebben. Dat heeft te maken met de mindere resultaten, de leeftijd van enkele sterkhouders, alsook de blessurelast. Maar toch is er nog hoop.

In de eerste plaats bij Simon Mignolet, al brengt die wel een bijzondere reden naar voor waarom België toch nog wereldkampioen zou kunnen worden. Terug te brengen tot de uitspraak 'Met wat geluk kunnen we het WK winnen'.

In De Morgen gaat hij verder in op wat hij juist met de term geluk bedoelt. "Een WK is, net als de Champions League, een toernooi waarin je eerst een poulefase speelt en daarna een knock-outfase", begint hij in de krant.

Groeien

Volgens de doelman kan je als land groeien in een toernooi, de juiste landen tegenkomen, geluk afdwingen omdat alles goed zit. "Ook op een WK gaat het om details. Penalty of niet, buitenspel of niet, rode kaart of niet. In 2018 verloren we in de halve finales van Frankrijk door één klein detail."

Dat de weg naar een eventuele finale bezaaid ligt met grote landen - wellicht Duitsland of Spanje in de achtste finales, daarna mogelijk Brazilië - doet er voor Mignolet niet toe. "Daar wil ik niets over zeggen, want je weet nooit wat er gebeurt in zo'n eerste ronde. We zullen wel zien."

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels het WK kunnen winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  v24

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024