Panel van Extra Time schrikt zich echt rot: "Dat heb ik nu nog nooit meegemaakt"

Panel van Extra Time schrikt zich echt rot:
Dinsdag 11 oktober 2022 - 13:00   I   door Redactie

Er valt de maandagavond altijd wel wat te beleven bij Extra Time, zeker als er vier analisten rond de tafel zitten.

En dat was afgelopen maandag ook het geval met Gert Verheyen, Wim De Coninck, Arnar Vidarsson en Filip Joos. Daarbij ging het viertal in discussie over de goal van Westerlo waarbij al dan niet een overtreding op Simon Mignolet werd gemaakt.

Die leek de bal eerst vast te hebben, maar loste na contact met een Westerlo-spits, waarna gescoord werd. Volgens velen niet correct, maar wel volgens het Referee Department. En ook Wim De Coninck vond het een geldig doelpunt.

Ondanks tegenkanting van Filip Joos. "De regel is toch vrij duidelijk? Als je als keeper een hand op de bal heeft, mag je er niet meer aankomen", stelde die. Maar De Coninck counterde direct. "Als de keeper stilligt, ja. Maar nu komt Mignolet op volle snelheid in beweging."

Geen flagrante fout

"Ik snap dat de VAR niet tussenkomt", aldus de ex-doelman van onder meer Waregem en Antwerp. "De Westerlo-speler schopt toch niet, het is Mignolet die tegen hem glijdt waardoor hij tegen hem botst. Ik vind dit geen flagrante fout van de VAR."

Gert Verheyen reageerde verbouwereerd: "Dat heb ik nog nooit meegemaakt, een ex-keeper die een andere keeper niet verdedigt." En Verheyen kreeg bijval van zijn collega's. De Coninck kon het wel plaatsen: "Pas op, ik ben een geweldige fan van Mignolet, maar in dit geval..."

Poll: Ga jij akkoord met De Coninck?

TAGS  I  VRT  I  Sporza  I  Extra Time

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024