Club Brugge kan ongezien miljoenenbedrag binnenhalen en stinkend rijk worden

Club Brugge kan ongezien miljoenenbedrag binnenhalen en stinkend rijk worden
Donderdag 13 oktober 2022 - 11:30   I   door Redactie

Wat Club Brugge woensdagavond voor elkaar kreeg was een sportieve stunt, maar de kwalificatie zorgt ook financieel voor een hoogtepunt.

Want waar blauw-zwart de voorbije seizoenen door hun Champions League-campagne telkens tussen de 32 en 35 miljoen binnenhaalde, zit de landskampioen nu al aan meer dan 42 miljoen euro.

Bovenop de al gemaakte winst bij de start van de campagne kwam daar woensdagavond nog eens 930.000 euro bij voor het gelijkspel en 9,6 miljoen euro voor de kwalificatie voor de achtste finales.

Maar het einde is nog lang niet in zicht, want de Bruggelingen kunnen in de komende weken en maanden pas echt stinkend rijk worden. Want er moet sowieso nog zowat 4,5 miljoen euro inkomsten uit de ticketing bijkomen.

Kwartfinales

En daarnaast mogelijk nog extra premies uit de twee resterende poulewedstrijden. Een overwinning levert immers 2,8 miljoen euro op. En stel dat in het voorjaar de kwartfinales gehaald zouden worden, dan komt er nog eens 10,6 miljoen euro. Dat zou goed zijn voor een totaal van zo'n 60 miljoen euro en een ongezien record.

Poll: Denk je dat Club Brugge nog zal winnen in deze groep?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  FC Porto  I  Atlético Madrid  I  v24

woensdag 31 mei 2023

dinsdag 30 mei 2023

maandag 29 mei 2023