Maes baalt: "Ik vraag me af waarom dat nodig was"

Maes baalt:
Vrijdag 04 november 2016 - 10:40   I  

Na de stuntzege in eigen huis tegen Bilbao kon RC Genk niet opnieuw stunten buitenshuis tegen de Spaanse grootmacht. Genk verweerde zich wel kranig, zo werd het 5-3.

Genk maakte het zichzelf erg moeilijk door maar liefst drie strafschoppen te veroorzaken. "Ja, als je de fases van de strafschoppen gaat herbekijken, dan ga ik me afvragen waarom dat nodig was", zei Peter Maes bij HLN. "Het is niet omdat de tegenstander in de zestien komt dat je moet happen. Dat is naïef."

"Het is mooi om te zien dat het voetballend talent dat voorhanden is ook niet bang is om de mouwen op te stropen en te strijden. We zijn geen moment onder de indruk geweest van de omstandigheden. Ik had zelfs het gevoel dat we boven de omstandigheden stonden en dat is knap."

"Het is moeilijk om te zeggen welk gevoel nu overheerst. We hebben een Spaanse topclub tot het uiterste gedreven en daar ben ik trots op. Het is duidelijk welke weg we zijn ingeslagen. Ik wil een organisatie neerzetten waarin we weinig weggeven om dan het aanwezige talent het verschil te laten maken. Vandaag is dat maar voor de helft gelukt en daarom zit ik met een dubbel gevoel."

TAGS  I  Peter Maes  I   RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024