‘De blauw-zwarte landskampioen heeft bij deze de nieuwe Abdoulay Diaby beet’

‘De blauw-zwarte landskampioen heeft bij deze de nieuwe Abdoulay Diaby beet’
Donderdag 13 oktober 2022 - 21:00   I   door Redactie

Club Brugge wist woensdagavond de kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League veilig te stellen. Het werd een brilscore in het Wanda Metropolitano tegen Atlético Madrid.

In aanloop naar die wedstrijd nam Hans Vanaken de tijd voor een uitgebreid interview bij Sporza. Daar praatte hij over zijn verschillende ploegmaats en hun prestaties. Eén van de revelaties van dit seizoen is Ferran Jutgla.

“Ik vergelijk Ferran een beetje met Abdoulay Diaby. Het is een heel vervelende spits om tegen te spelen”, aldus Vanaken. “Hij kan goed meespelen en dreigt door snel diep te gaan. Daarnaast staat hij ook stevig op zijn benen!”

“Ferran had evengoed kunnen denken: “Ik kom van Barcelona en zal hier wel op het gemak meedraaien.” Maar zijn mentaliteit is perfect”, vervolgt de Club-kapitein. “Hij wil steeds bijleren en is enorm fel bezig met zich te informeren over tegenstanders”, concludeert Vanaken.

Diaby

Abdoulay Diaby speelde tussen 2015 en 2018 voor Club Brugge. De inmiddels 31-jarige aanvaller wist in zijn loopbaan 36 keer te scoren in 108 wedstrijden voor blauw-zwart. In 2021 werd hij ook een half jaar door Sporting Lissabon aan Anderlecht uitgeleend, waar hij drie keer doelpunten wist te maken.

Poll: Wie vind jij de betere aanvaller?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  v24

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023