Union flikt het opnieuw: Waanzinnige remonte stelt Europese overwintering veilig

Donderdag 13 oktober 2022 - 20:40   I   door Redactie

Vicekampioen Union probeerde zich donderdagavond tegen Sporting Braga te verzekeren van de Europese overwintering. Vorige week wonnen ze nog tegen de Portugezen na een waanzinnige ommekeer.

Union-Sporting Braga 3-3

Braga wist als eerste te scoren. Doelman Moris schatte een schot slecht in, waardoor de bal via zijn lichaam in doel verdween. Amper vijf minuten later kwam Union via Boniface alweer langszij, waarna Oliveira Braga weer op voorsprong kopte.

Vijf minuten later vervolledigde Oliveira zijn hattrick. Union trok dus met een dubbele achterstand de kleedkamer in. De Brusselaars gaven de moed weliswaar niet op en konden in de tweede helft meteen scoren via Vanzeir. Boniface wist iets later de bordjes weer gelijk te hangen.

Door dit gelijkspel is Union zeker van Europees voetbal na de winterstop. Ze zullen al minstens derde worden in hun poule, waardoor ze sowieso een barragematch spelen voor de Conference League. Als ze tweede worden een barragematch voor de Europa League.

Doelpuntenmakers:

16’ Oliveira 0-1, 21’ Boniface 1-1, 37’ Oliveira 1-2, 42’ Oliveira 1-3, 50’ Vanzeir 2-3, 64’ Boniface 3-3