Eden Hazard en Belgische topclub schrikken op door wat ex-sterkhouder doet

Eden Hazard en Belgische topclub schrikken op door wat ex-sterkhouder doet
Zaterdag 15 oktober 2022 - 11:30   I   door Redactie

Dat Eden Hazard de laatste seizoenen ondermaats presteert is een understatement. De Rode Duivel komt amper nog van de bank bij Real en als hij dan toch eens een kans krijgt wringt hij die zelf de nek om.

In een ver verleden speelde Eden Hazard bij LOSC Lille. Daar was hij tot deze maand nog topschutter aller tijden voor de club in de Ligue 1. Dat record is onlangs van hem afgesnoept door niemand minder dan Jonathan David.

De ex-AA Gent-sterkhouder wist dit seizoen al negen keer te scoren in de Ligue 1. In totaal staat zijn teller voor Lille nu op 41 goals, waarvan 37 in de hoogste afdeling van het Franse voetbal. Hazard bleef steken op 36 doelpunten in de Ligue 1.

Volgens Fabrizo Romano is de Canadees felbegeerd op de transfermarkt. Mocht David binnenkort verkocht worden, dan ontvangt ook AA Gent nog een aanzienlijk bedrag. Ze krijgen sowieso 5 miljoen euro (!) plús een percentage op de doorverkoop.

Topschutter

Jonathan David is trouwens ook topschutter in de Ligue 1. Zo houdt hij onder meer Mbappé, Messi en Neymar achter zich. In het seizoen 2019/2020 kroonde David zich al tot topschutter in de Jupiler Pro League met 18 goals, al moest hij toen Mbokani naast zich dulden.

Poll: Zal Jonathan David ooit nog in de Jupiler Pro Leauge spelen?

TAGS  I  Real Madrid  I  LOSC Lille

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023