Rode Duivel verbaast iedereen en geeft fout zomaar toe: "Dat weet ik zelf ook wel"

Rode Duivel verbaast iedereen en geeft fout zomaar toe:
Donderdag 20 oktober 2022 - 13:00   I   door Redactie

Nog iets meer dan een maand en het WK gaat van start. En dat is voor de Rode Duivels bijzonder spannend.

Niet in het minst voor een youngster als Zeno Debast. De nog altijd maar 18-jarige centrale verdediger zal in Qatar hoogstwaarschijnlijk voor de leeuwen worden geworpen. Zijn vuurdoop kreeg hij een paar weken geleden al met zijn aantreden tegen Wales en Nederland.

In HUMO wordt hij geconfronteerd met die ene fout die hij in elke match maakte en waaruit telkens een tegendoelpunt volgde. "Misschien had ik mijn lichaam moeten zetten tegen die spits van Wales. En uiteraard weet ik zelf ook wel dat ik tegen Nederland Virgil van Dijk niet had mogen laten koppen."

Geen excuses, gewoon toegeven. Daar kunnen er velen een voorbeeld aan nemen. "Tot nog toe was ik altijd al van kritiek gespaard gebleven", aldus nog Debast. "Dit was de eerste keer - ik ben nog altijd maar achttien. Maar het is goed dat ik het eens meemaak: dat kan ik dan ook weer afvinken."

Leermoment

Niet dat de kritiek hard aankwam: "Ieder mag er het zijne van vinden. Mocht iemand mij hebben aangesproken op straat: 'Die goals waren uw fout!' Dan had ik hem rustig van antwoord gediend: 'Misschien hebt u wel gelijk.' Ik zie het als een leermoment."

Poll: Vind je het goed dat Debast zijn fouten toegeeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Nederland

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024