Club Brugge krijgt vanuit onverwachte hoek verrassend nieuws rond zijn stadion

Club Brugge krijgt vanuit onverwachte hoek verrassend nieuws rond zijn stadion
Zaterdag 22 oktober 2022 - 12:00   I   door Redactie

Vrijdag kregen de Club-supporters nog te horen dat het stadiondossier van stadsgenoot Cercle een vertraging van minstens twee jaar zal oplopen. Daardoor vreest Club nu dat het zijn voetbaltempel langer zal moeten delen.

Toch is er ook goed nieuws voor Club Brugge en zijn fans. Het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Capital — dat een kwart van de aandelen van de landskampioen bezit — wil de beleving van sportevenementen ‘Amerikaanser’ maken.

“We willen de ervaring in moderne stadions optimaliseren. Van eten en drinken dat je kan bestellen tot geen wachtrijen aan wc’s of horeca, een digitaal laagje over de fysieke beleving, enzovoort”, vertelt Jesse Du Bey — frontman van Orkila Capital — aan De Tijd.

Volgens Du Bey moet een sportclub niet louter en alleen als sportclub bekeken worden: “Er is een sterke Europese stroming onder fans dat eigenaars clubs niet als business mogen zien. Maar dat is geen realistische manier om duurzaam succesvol te zijn in de moderne sportindustrie.”

Club Brugge

Over een permanente strategie voor Club Brugge wil Du Bey zich niet uitlaten. Wel wil hij duidelijk maken dat Orkila geen plannen heeft om Club helemaal over te nemen: “Orkila neemt nooit controle over een bedrijf. We zijn gelukkig met ons minderheidsbelang.”

Poll: Zou jij de 'Amerikanisering' van het voetbal in België een goede zaak vinden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023