Dinsdag 25 oktober 2022 - 22:53   I   door Redactie

Woensdagavond, Rode Duivels-avond in de Champions League. Met maar liefst vijf stuks die al dan niet in actie kwamen.

Dinamo Zagreb-AC Milan 0-4

Charles De Ketelaere in de basis in combinatie met een geweldig ogende 0-4-zege van AC Milan: kan niet anders dan een succesnummer zijn, toch? Niets van. Opnieuw kreeg onze landgenoot een domper te verwerken.

Want terwijl hij niet slecht, maar zeker ook niet goed speelde haalde trainer Pioli de Rode Duivel er al na 52 minuten uit, waarna Milan doorstoomde naar een ruime overwinning. Opnieuw een zege met een bijzonder zure nasmaak voor De Ketelaere.

Divock Origi bleef de hele match op de bank, Alexis Saelemaekers is nog steeds geblesseerd. Door de eigen winst plus de zege van Chelsea op het veld van Red Bull Salzburg klimt Milan nu naar de felbegeerde tweede plaats.

Doelpuntenmakers:

39’ Gabia 0-1, 49’ Leao 0-2, 59’ Giroud 0-3 (pen), 69' Ljubicic 0-4 (own)

Rangschikking:

Chelsea                 10 (8-3)
AC Milan                 7 (8-7)
3 Red Bull Salzburg  6 (5-5)
4 Dinamo Zagreb      4 (3-9)

Red Bull Leipzig-Real Madrid 3-2

De Belgen kregen hun vertrouwde plaats bij Real Madrid. Dat wil zeggen met Thibaut Courtois opnieuw in doel en Eden Hazard vastgekluisterd aan de bank. Niet dat dat hetzelfde positieve resultaat had als meestal het geval is.

Want al na achttien minuten moest Courtois zich twee keer omdraaien. Het tegendoelpunt van Hazards concurrent Vinicius Junior vlak voor rust mocht niet baten, want het werd uiteindelijk nog 3-2. Hazard kreeg veertien minuten speeltijd.

Buiten de gekrenkte eer hoeft de nederlaag helemaal geen ramp zijn, want zelfs nu blijft Real nog groepsleider met op één speeldag van het einde één punt voorsprong op Red Bull Leipzig. In de andere match werd Celtic Glasgow-Shakhtar Donetsk 1-1.

13’ Gvardiol 1-0, 13’ Nkunku 2-0, 44' Vinicius Junior 2-1, 81’ Werner 3-1, 90+4' Rodrygo

1 Real Madrid              10 (9-5)
2 Red Bull Leipzig         9 (9-8)
Shakhtar Donetsk     6 (8-6)
4 Celtic Glasgow           2 (3-10)

Borussia Dortmund-Manchester City 0-0

De derde en laatste match met Belgen in actie was eigenlijk een maat voor niets. Niet voor de Belgische fans, want De Bruyne bleef negentig minuten op de bank, maar ook niet voor de neutrale voetballiefhebber, want het bleef 0-0.

Dat had nochtans anders kunnen lopen als Riyad Mahrez in de 52ste minuut een strafschop had omgezet voor Manchester City. Maar met het gelijkspel is de Engelse kampioen nu zeker van groepswinst. Sevilla won in de andere partij met 3-0 van FC Kopenhagen.

1 Manchester City         11 (11-1)
2 Borussia Dortmund   8 (9-4)
3 Sevilla                           5 (5-9)
4 FC Kopenhagen          (0-11)

Poll: Denk je dat er opnieuw een Belg de Champions League gaat winnen?