‘Al meteen grote problemen rond kersvers trainer Robin Veldman bij Anderlecht’

‘Al meteen grote problemen rond kersvers trainer Robin Veldman bij Anderlecht’
Donderdag 27 oktober 2022 - 18:00   I   door Redactie

Robin Veldman staat vanavond voor het eerst aan de zijlijn bij de eerste ploeg van Anderlecht. De Nederlander — die de overstap van het beloftenteam maakte — zal de komende weken Mazzu vervangen.

Maar het lijkt al een zekerheid dat hij niet (voor lange tijd) de nieuwe trainer van Anderlecht zal worden. Wouter Vandenhaute wist eerder al mee te delen dat ze de Nederlander ‘niet willen verbranden’. Bij Het Laatste Nieuws hebben ze een opvallend nieuw probleem gevonden.

Veldman beschikt wel over een UEFA A-diploma, maar niet over een Pro Licence-diploma. Dat laatste diploma is nodig om te mogen coachen in de Pro League. De Nederlander heeft zijn dossier intussen wel ingediend en hoopt in maart aan de Pro Licence-cursus te kunnen beginnen.

Maar wat moet paars-wit in de tussentijd dan doen? Wel, ze hebben nu zestig dagen de tijd om iemand met het vereiste diploma toe te voegen aan de staff. Dat mag zowel een nieuwe T1 zijn, als een assistent voor Veldman, zo meldt het Waalse Le Soir.

Sancties

Als paars-wit er niet in slaagt om een gediplomeerd persoon toe te voegen aan de staff, riskeren ze een boete van minstens vijfduizend euro. De opleiding zelf kost ongeveer achtduizend euro.

Ook ex-trainer Vincent Kompany had in eerste instantie zijn Pro Licence-diploma niet, maar Simon Davies vertolkte destijds de rol van 'officiële T1'. Kompany kreeg na 15 maanden en in totaal 541 lesuren zijn diploma.

Poll: Zal Robin Veldman bij de start van het WK nog T1 zijn van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024