Bekerwinnaar AA Gent kan afgang in slotfase afwenden tegen tien stugge Ieren

Donderdag 27 oktober 2022 - 22:55   I   door Redactie

Voor AA Gent was de opdracht in Ierland duidelijk: winnen! Als AA Gent gelijkspeelde (of erger: verloor) tegen de Rovers én als Molde kon winnen tegen Djurgardens, dan zat het Europese avontuur erop.

Shamrock Rovers-AA Gent 1-1

Een pijnlijke situatie na zes minuten voetballen: AA Gent stond al 1-0 achter en Molde 1-0 voor. Voor de Ieren was het hun eerste doelpunt ooit in een Europese poulewedstrijd. AA Gent kwam na de onderbreking met veel vechtlust uit de kleedkamer.

Maar toch konden de Buffalo’s lange tijd niet scoren. Een kwartier voor affluiten kreeg een Rover een tweede gele kaart onder zijn neus geschoven. Eén minuut later maakte Hong dan toch de gelijkmaker. Daar bleef het ook bij in Ierland.

Dankzij dit gelijkspel houdt AA Gent zijn kansen op de volgende ronde gaaf. Volgende week moeten ze winnen tegen Molde om door te stoten. De Noren verloren met 2-3 tegen Djurgardens.

Doelpuntenmakers:

4’ Gaffney 1-0, 75’ Hong 1-1

Rode Kaarten:

74’ Ferizaj (Sham. Rovers)