Straf: "Mignolet de beste doelman van de Jupiler Pro League? Neen, híj is beter!”

Straf:
Zondag 30 oktober 2022 - 10:00   I   door Redactie

Superheld Simon Mignolet ging door zijn prestaties de voorbije maanden zelfs Europa rond, maar toch vindt niet iedereen hem de beste keeper in de Belgische competitie.

Alzeker José Jeunechamps niet. De trainer van Seraing liet zich in aanloop naar de match tegen Union in La Dernière Heure uit over de doelman die bij zijn tegenstander in doel staat: Anthony Moris.

"In mijn ogen is Moris de beste keeper van de Jupiler Pro League." Een straffe uitspraak en het ging zeker niet over een misverstand. Want toen de interviewer vroeg of hij niet bedoelde 'de beste keeper van de Jupiler Pro League ná Simon Mignolet', was het antwoord duidelijk.

"Neen. Mignolet heeft misschien meer persoonlijkheid in doel, maar Moris is een modernere keeper dan hem. Zijn voetenspel is echt wel uitstekend." En Jeunechamps kan het weten, want hij heeft de doelman nog onder zich gehad bij de jeugd en beloften van Standard.

Geen invloed

"Daarom heb ik het zeker wel voor Anthony, maar dat heeft echt geen invloed op mijn analyse", bezweert de Waalse coach. Feit is dat Moris vorig jaar mee verantwoordelijk was voor het geweldige seizoen van Union waarmee hij bijna de titel veroverde.

Poll: Wie vind jij de beste?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union  I  Seraing  I  v24

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024