Gilles De Bilde snapt er niets van en wijst naar Club Brugge-trainer Carl Hoefkens

Gilles De Bilde snapt er niets van en wijst naar Club Brugge-trainer Carl Hoefkens
Woensdag 02 november 2022 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge weet sinds dinsdag dat het tweede eindigt in zijn Champions League-poule. Ze lieten het na om de groep als leider af te sluiten.

Gilles De Bilde vond dat een gemiste kans voor de landskampioen. “Het was te behouden. Al in de eerste helft had je het gevoel dat Club te behouden voetbalde”, opende De Bilde in de studio van VTM. “Dat terwijl Leverkusen te weinig kwaliteit had.”

“Ze gaan dit zichzelf nu misschien beklagen”, gaat de analist verder. Daarmee doelt hij op de loting voor de volgende ronde, waar Club enkele kleppers tegenover zich kan krijgen. Ook snapte De Bilde de tactiek van Carl Hoefkens op bepaalde momenten niet.

Maarten Breckx zag dat de trainer niet tevreden was na de match. “Maar als coach ben je eindverantwoordelijke. Hij bracht nog offensieve mensen, maar het beste was eraf”, antwoordde De Bilde. “Ze scoren al drie wedstrijden op een rij niet en eindigen zo toch met vraagtekens."

Alles op alles

Club wist al aan de rust dat ze gingen moeten winnen om de groep als leider af te sluiten. Toch gaf blauw-zwart niet meteen de indruk dat ze vol voor de overwinning gingen. Pas in minuut 79 werd de eerste aanvallende wissel doorgevoerd: Larin voor Sobol. Te laat, zo bleek achteraf.

Poll: Had Hoefkens tegen Leverkusen sneller alles op alles moeten zetten om te proberen winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  v24

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024