OFFICIEEL: Red Flame Tessa Wullaert en co. krijgen heel bijzonder nieuws te horen

OFFICIEEL: Red Flame Tessa Wullaert en co. krijgen heel bijzonder nieuws te horen
Donderdag 03 november 2022 - 11:35   I   door Redactie

De Red Flames zijn nog volop aan het bekomen van de uitschakeling in de kwalificaties voor het wereldkampioenschap voetbal. Ze verloren vorige maand van Portugal en mogen niet naar Oceanië om ons land te vertegenwoordigen.

De UEFA heeft donderdag beslist om in het vrouwenvoetbal een Nations League op te richten. Die competitie gaat invloed hebben op de kwalificaties voor het EK van 2025 en het WK van 2027.

Die nieuwe competitie zal in de herfst van 2023 van start gaan. De landen zullen onderverdeeld worden in drie divisies, met in divisie A en B vier groepen van vier ploegen. De overige landen komen uit in divisie C.

De vier groepswinnaars van de A-divisie spelen nadien een Final Four. De resultaten in de Nations League zullen ook bepalen in welke divisie een land uitkomt tijdens de kwalificatie voor de grote toernooien.

Ontwikkeling

“Ik heb deze zomer gezegd dat we zouden blijven investeren in vrouwenvoetbal, en dat doen we ook”, laat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten. “We willen het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen!”

Poll: Vind jij dit een goede zaak voor het vrouwenvoetbal?

TAGS  I  Red Flames

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024