‘Straf: Koning Filip wordt om déze reden weggehouden van wereldbeker in Qatar’

‘Straf: Koning Filip wordt om déze reden weggehouden van wereldbeker in Qatar’
Maandag 07 november 2022 - 22:00   I   door Redactie

Binnen een tweetal weken wordt de wereldbeker voetbal op gang getrapt. De Rode Duivels openen hun wereldkampioenschap op 23 november tegen Canada.

In aanloop naar die wereldbeker is er heel wat te doen over wie er allemaal mag meereizen én wanneer ze dat zullen doen. Bij La Première (RTBF) liet premier De Croo weten dat er een voorstel op tafel ligt: “We zouden vanaf de halve finales met vertegenwoordigers afreizen.”

“Dat zouden zowel vertegenwoordigers van het koningshuis als de regering zijn”, gaat de eerste minister verder. Mocht het voorstel goedgekeurd worden, dan zullen koning Filip en zijn familie pas vanaf de halve finale te zien zijn in Qatar.

Dat is als België de halve finale al haalt, want dan zouden de Duivels toch al enkele toplanden uitgeschakeld moeten hebben. De Croo liet zich al uit over de kansen voor de nationale ploeg om de halve finale te halen: “Dat is mogelijk, maar ik ben niet zeker.”

Qatar

Het voorstel om niet vanaf de poulefase richting Qatar te trekken komt van Groen en Ecolo. Zij willen door de mensenrechtenschendingen bij de bouw van de voetbalstadions liever helemaal niet naar Qatar afzakken.

Als de Rode Duivels de halve finale niet halen, dan zou het dus zomaar kunnen dat we onze koning deze wereldbeker helemaal niet te zien gaan krijgen. 

Poll: Zou jij het jammer vinden als Koning FIlip er niet bij mag zijn in Qatar?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK Qatar 2022

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024