‘Pijnlijke vaststelling: Thibaut Courtois is net voor wereldbeker de wanhoop nabij’

‘Pijnlijke vaststelling: Thibaut Courtois is net voor wereldbeker de wanhoop nabij’
Woensdag 09 november 2022 - 20:30   I   door Redactie

Bij Real Madrid loopt het momenteel niet echt op wieltjes. De ploeg van Rode Duivel Thibaut Courtois verloor afgelopen weekend nog tegen Rayo Vallecano in de Spaanse eerste klasse.

Thibaut Courtois stond dit seizoen al negen keer tussen de palen in de Primera Division. In geen enkele van die wedstrijden wist de Rode Duivel de nul te houden. In de vier matchen die hij mistte, wist zijn vervanger — Andriy Lunin — wél twee keer zijn netten proper te houden.

Na de verloren wedstrijd van afgelopen weekend liet Courtois zich uit bij Marca: “We kregen domme goals tegen omdat we niet 100% waren.” Courtois verwijst volgens het Spaanse nieuwsmedium op die manier naar de defensieve tekortkomingen bij De Koninklijke.

Enkel op het Europese toneel wist Courtois de nul al te houden. In de Supercup tegen Frankfurt won Real met 2-0. Op het kampioenenbal slikten Los Blancos enkel in hun eerste twee wedstrijden geen doelpunten. Donderdag komt Real nog een laatste keer voor het WK in actie. Ze ontvangen Cadiz in Bernabéu.

Courtois in La Liga:

Wedstrijden gespeeld: 9
Doelpunten tegen: 11
Reddingen: 22
Minuten per redding: 36
Reddingspercentage: 66,7%
Clean sheets: 0

Poll: Verkeert Thibaut Courtois in een vormdip?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024