Jupiler Pro League-clubs gaan plots drastische maatregelen nemen: "Die moet eruit"

Jupiler Pro League-clubs gaan plots drastische maatregelen nemen:
Zondag 13 november 2022 - 11:00   I   door Redactie

Het is tegenwoordig altijd wel wat in het Belgische voetbal en daarom gaan de clubs nu ingrijpende maatregelen nemen.

Aanleiding is de afgelasting van Charleroi-KV Mechelen zaterdagavond. Nog maar eens door toedoen van vuurpijlen die op het veld werden gegooid door supporters. Deze keer zelfs die van Charleroi terwijl hun ploeg op voorsprong stond.

Trop is teveel en dat vindt nu ook Lorin Parys, de CEO van de Pro League die het hoofd is van de verzamelde profclubs. Na het stilleggen van Standard-Anderlecht enkele weken geleden en het onderbreken van andere matchen om dezelfde reden is dit de druppel te veel.

"Morgenochtend roep ik alle clubs samen over voetbalveiligheid", aldus Parys op Twitter. "Het kan niet langer dat een groep ons voetbal kaapt voor andere doeleinden. Die groep moet eruit. We zullen onze verantwoordelijkheid nemen en ons plan versneld invoeren. Daarvoor reiken we hand naar alle partners."

Poll: Vind je ook dat het gooien met vuurpijlen moet stoppen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023