OFFICIEEL: Club-fans kijken op door nieuwe functie van icoon Jean-Pierre Papin

OFFICIEEL: Club-fans kijken op door nieuwe functie van icoon Jean-Pierre Papin
Woensdag 16 november 2022 - 09:34   I   door Redactie

Bij Club Brugge hopen ze na de WK-break uit een ander vaatje te tappen. Ze tellen inmiddels namelijk al dertien punten achterstand op de leider in de Jupiler Pro League: KRC Genk.

Vanuit Frankrijk kregen we maandag nieuws te horen over een icoon van Club Brugge: Jean-Pierre Papin. Papin speelde in de jaren tachtig één jaar bij Club Brugge. Hij brak daar door alvorens een mooie carrière uit te bouwen. Papin won in 1981 trouwens de Ballon D’Or.

Papin was een aanvaller die in 31 matchen 20 keer wist te scoren voor Club Brugge. Club betaalde in 1986 18 duizend euro voor Papin. Eén jaar later werd hij voor 1,8 miljoen euro verkocht aan Marseille, dat is het honderdvoud van de aankoopprijs.

Bij datzelfde Olympique Marseille gaat hij nu aan de slag als adviseur, zo meldt de club zelf via zijn sociale media. “Hij zal al onze wedstrijden bijwonen, het bestuur zal een nauw contact met hem onderhouden. Zijn visie op het voetbal zal uitmonden in raadgevingen waarmee wij aan de slag kunnen”, liet de club weten.

Poll: Vind jij dat Papin de titel van 'icoon' verdient bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Olympique Marseille

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024