‘Pro League-clubs krijgen ferme opsteker vanuit Qatar en vestigen absoluut record’

‘Pro League-clubs krijgen ferme opsteker vanuit Qatar en vestigen absoluut record’
Woensdag 16 november 2022 - 22:00   I   door Redactie

Op 20 november gaat de eerste bal op de wereldbeker aan het rollen. Qatar en Ecuador bikkelen om de eerste drie punten. De Rode Duivels beginnen pas drie dagen later aan hun wereldkampioenschap.

Bij de Rode Duivels spelen er maar liefst vijf spelers in de Jupiler Pro League. Doorheen alle selecties zijn er twaalf Belgische clubs die een speler afvaardigen. In totaal gaan er 24 spelers die actief zijn in de Belgische competities naar het WK. Negentien daarvan spelen niet voor de Duivels, dat is het hoogste aantal ooit!

Landskampioen Club Brugge is de hofleverancier en stuurt maar liefst acht spelers naar de wereldbeker. Antwerp en KRC Genk zien beiden drie spelers richting het WK trekken, Anderlecht twee. Daarnaast sturen er nog zeven clubs een speler naar Qatar, zo meldt Het Nieuwsblad.

Voor al die teams heeft de organisatie van de wereldbeker uitgepakt met een ferme opsteker. Iedere club zal namelijk 10 duizend euro krijgen per dag afwezigheid per speler. Als een speler de finale zou halen, dan brengt die zijn club ongeveer 350 duizend euro op.

Tweede klasse

Wist je trouwens dat er ook vanuit de Challenger Pro League een speler zich mag opmaken voor de wereldbeker. Liam Fraser van SK Deinze is namelijk opgeroepen door de bondscoach van Canada! Wie weet zien we hem op 23 november wel in actie tegen de Duivels. 

Spelers

CLUB BRUGGE: Simon Mignolet, Hans Vanaken, Noa Lang, Andreas Skov Olsen, Tajon Buchanan, Cyle Larin, Denis Odoi, Kamal Sowah 

ANTWERP: Toby Alderweireld, Vincent Janssen, William Pacho 

KRC GENK: Gerardo Arteaga, Bilal El Khannouss, Angelo Preciado 

ANDERLECHT: Zeno Debast, Jan Vertonghen

AA GENT: Elisha Owusu

STANDARD: Selim Amallah

CERCLE BRUGGE: Ayase Ueda

CHARLEROI: Ali Gholizadeh 

STVV: Daniel Schmidt

KV MECHELEN: Samuel Oum Gouet

EUPEN: Manaf Nurudeen

SK DEINZE: Liam Fraser

Poll: Zal er een speler van jouw favoriete (Pro League) team de kwartfinale halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  STVV  I  KV Mechelen  I  Eupen  I  SK Deinze

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023