Straf: Silvio Proto en co. zien déze Belgische coach als ideale opvolger van Martinez

Straf: Silvio Proto en co. zien déze Belgische coach als ideale opvolger van Martinez
Donderdag 17 november 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het zou zomaar kunnen dat Roberto Martinez volgende week aan zijn laatste grote toernooi als bondscoach van de Rode Duivels begint. De Spanjaard heeft wel gesprekken lopen rond een contractverlenging.

In de Franstalige versie van de voetbalpodcast Elven Insiders spreken Silvo Proto, Johan Walen en Nordin Jbari over wie de opvolger van Martinez moet worden. Eerst wordt de naam van Michel Preud’homme genoemd, maar Proto denk dat hij weinig zin zou hebben in dat avontuur.

Nordi Jbari heeft weliswaar een andere Belgische trainer in gedachten: Vincent Kompany. “Er is een nieuwe generatie die hem enorm hard respecteert. Ik heb interviews met Kompany gezien en hij zegt niet meteen nee tegen een functie als bondscoach", aldus Jbari.

“Hij zegt enkel dat bondscoach worden niet eender hoe en eender wanneer kan gebeuren”, concludeert de voormalige Club- en Anderlecht-speler. Kompany heeft nog een contract lopen bij Burnley tot medio 2025. Als Martinez na dit toernooi zou stoppen als bondscoach, lijkt het dus onwaarschijnlijk dat Kompany zal willen overnemen.

Toekomst

Maar stel dat bondscoach Martinez en de Duivels het goed doen in Qatar, dan zou het contract van de Spanjaard dus verlengd kunnen worden. Als Martinez nog wat langer aanblijft als bondscoach, dan is de kans meteen een pak groter dat Kompany zijn opvolger zou worden.

Poll: Zou jij Kompany graag aan het werk zien als bondscoach?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Burnley

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024