Peter Vandenbempt doet de Belgische kijkers tijdens de wedstrijd opschrikken

Donderdag 24 november 2022 - 18:15   I   door Redactie

Peter Vandenbempt verzorgde woensdagavond het commentaar in de wedstrijd tussen Portugal en Ghana. Aan de rust stond het daar nog steeds 0-0.

Portugal liet het meermaals na om op voorsprong te komen. Ze waren in de eerste helft duidelijk de beter ploeg, maar ze wisten niet te scoren. “Het aanvalsspel van Portugal is een beetje te stroperig”, aldus Vandenbempt.

“Een soort van mislukte kaassaus, ik weet niet hoe je het moet omschrijven, maar het mist sprankel”, ging de commentator verder tijdens de uitzending op Sporza. Een opvallende uitspraak, maar zeker geen alledaagse uitdrukking.

Ook tijdens de wedstrijd tussen België en Canada liet de commentator zich al ‘betrappen’ op een gelijkaardige uitspraak: “De Belgen kunnen nog niet de eerste kerstslinger in de boom hangen.”

Dochter

Vandenbempt nam vanochtend de tijd om bij MNM uit te leggen waarom hij dat soort dingen doet. "Mensen sturen mij af en toe eens een onnozel woordje dat ik in mijn commentaar moet verwerken”, verklaart hij.

Mijn dochter had me nu 'kerstslinger' doorgegeven. Maar ik doe het niet altijd natuurlijk, anders weten mensen van geen ophouden”, concludeert Vandenbempt. Het woord 'kaassaus' werd hem als opdracht meegegeven voor de wedstrijd van woensdag. Vandenbempt heeft zich dus aan zijn woord gehouden!

Poll: Vind jij dit een leuk 'initiatief' van Vandenbempt?