Cristiano Ronaldo schiet zorgen van zich af en vestigt dít waanzinnige record

Donderdag 24 november 2022 - 18:58   I   door Redactie

In groep H streden Portugal en Ghana voor de leidersplaats in de poule. Uruguay en Zuid-Korea speelden eerder op de dag namelijk gelijk.

Portugal-Ghana 3-2

In de eerste helft was Portugal duidelijk de betere ploeg. Cristiano Ronaldo wist te scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Ghana kon daar maar weinig tegenover zetten. We trokken met een scoreloos gelijkspel richting de kleedkamer.

Na de rust kregen we lang hetzelfde spelbeeld, tot Portugal een penalty kreeg. Wie anders dan Cristiano Ronaldo wist die feilloos om te zetten. Een grote opsteker voor de Portugees, die zich de laatste dagen in het oog van de storm bevond.

Dankzij dat doelpunt is hij nu de enige speler ooit die op vijf verschillende wereldbekers wist te scoren. Ayew kon de bordjes nog gelijkhangen, maar Felix en Leao bezorgden Portugal in het laatste kwartier toch de overwinning.

Doelpuntenmakers:

65’ Ronaldo 1-0 (pen), 73’ Ayew 1-1, 78' Felix 2-1, 80' Leao 3-1, 87' Bukari 3-2