Joos onthult nieuwe details: “Dít is wat De Bruyne tijdens ruzie met Alderweireld zei”

Joos onthult nieuwe details: “Dít is wat De Bruyne tijdens ruzie met Alderweireld zei”
Donderdag 24 november 2022 - 21:00   I   door Redactie

Woensdagavond bezorgde Batshuayi de Duivels de drie punten tegen Canada met het enige doelpunt van de match. Alderweireld gaf de assist met een lange bal vanuit de achterhoede.

Meteen na de goal ging De Bruyne zich druk maken bij bondscoach Martinez. Filip Joos was aanwezig in het stadion en had een andere visie op het voorval. “Mag ik het uitleggen?”, opent Joos in de WK-podcast van de VRT.

“Alderweireld trapte een minuutje voor de goal een lange bal terwijl De Bruyne vrij diep stond. Die bal zweefde over zijn hoofd, maar hij liep er niet achter aan. Dat viel wel te verdedigen, want het was niet de beste bal”, vervolgt de analist.

“Dan krijg je op het veld een momentje waarop De Bruyne naar Alderweireld een gebaar doet en dat Alderweireld reageert door aan te duiden dat De Bruyne achter die bal moest lopen. Alderweireld had iets van: ‘Hey, waarom sta je stil?’, terwijl De Bruyne wilde uitvoetballen”, gaat Joos verder.

De goal

“Eén minuut later trapt Alderweireld die bal op Batshuayi”, vertelt Joos. “Waarop de verdediger zo iets heeft van: ‘Zie je wel!’ De Bruyne ging meteen naar zijn coach om te foeteren op alles, niet specifiek op Alderweireld”, gaat de analist verder.

“De Bruyne wilde dat er ingegrepen werd want het kon echt niet verder op die manier”, verklaart Joos. “Alderweireld zag dat en werd boos, want die dacht ‘Nu gaat die verdorie zagen over mijn pas nadat ik net een wereldbal heb getrapt!’ ”

“En dát was de ruzie”, concludeert Joos. “Je zag dat de blikken nog vuil waren toen ze naar binnen gingen. Maar ik ben bijna blij dat er ruzie is na zo’n eerste helft. Dus ik vind niet dat we dat moeten opblazen”, is het laatste dat Joos daar over kwijt wil.

Poll: Ben jij, net als Joos, blij dat er na de eerste helft ruzie was?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Canada

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024